Winkel Kuurne
vector offer detail page
Een klein waterschildpadje zwemmend in een aquarium met een bodembedekking van steentjes.

Schildpadden

Bij Duponzoo vind je naast verschillende soorten schildpadden, ook alle mogelijke benodigdheden om jouw favoriete reptieltjes optimaal te verzorgen, te vertroetelen en te verwennen. Wij halen alles uit de kast om jou en je huisdier gelukkig te maken, van voeding en verzorgingsproducten tot terrariums en allerhande accessoires. Van ons aanbod komen alle schildpadden vrolijk uit hun schulp.

Een landschildpad zittend op een bodembedekking van aarde.

Soorten

Wist je dat er meer dan 300 verschillende soorten schildpadden bestaan en dat er nog regelmatig nieuwe soorten ontdekt worden? Bij Duponzoo hebben we ze niet allemaal in huis, maar je mag toch rekenen op een heel mooi aanbod aan schildpadjes. Van landschildpadden zoals de vierteenlandschildpad, de kolenbranderschildpad of de Griekse landschildpad, tot de Chinese streepnekschildpad uit de familie van de Aziatische waterschildpadden. Deze en nog ZOOOO veel meer ontdek je bij Duponzoo. Ontdek het aanbod van schildpadden in onze winkel.

Vijf kleine waterschildpadden zwemmend in een aquarium gevuld met groene elementen.

Voeding

De juiste voeding is belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van je schildpad. Schildpadden houden van donkere bladgroenten, zoals boerenkool of spinazie. Maar ook fruit maakt deel uit van het dieet van een schildpad. Geschikte fruitsoorten zijn onder andere bessen, appels, peren, bananen en mango's. Naast deze zaken is het belangrijk dat schildpadden de nodige proteïnen binnen krijgen die ze uit vlees, vis en insecten kunnen halen.

Bij Duponzoo vind je verschillende soorten voer voor schildpadden, met alle benodigde voedingsstoffen. Van standaard schildpadvoer tot dieetvoedsel, gedroogde visjes, vitaminen voor water- en moerasschildpadden, calciumblokjes, turtle sticks of speciale voeding voor jonge schildpaddden. Bij ons vind je de voeding je zoekt!

Terraria en toebehoren

Terrarium en toebehoren

Om een gezonde, veilige en comfortabele leefomgeving te creëren voor je schildpad, mag de geschikte behuizing niet ontbreken. Enkele factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een terrarium of tartarium voor je schildpad zijn de grootte, het soort substraat, de juiste verlichting en de temperatuur in de leefomgeving. Bij Duponzoo vind je tartariums voor waterschildpadden en terrariums voor landschildpadden in alle mogelijke maten en vormen, samen met alle mogelijke benodigdheden om ze volledig uit te rusten.

Riverzand of rivierkiezels? Check! Dat en tal van andere soorten bodembedekking vind je op onze schildpaddenafdeling. Maar daar blijft het natuurlijk niet bij, ook decoratieve elementen, zoals hutjes, spider wood, verschillende decoratieve stenen, plantjes, moskiezels en andere zaken om de woonplaats voor je schildpad te personaliseren vind je bij Duponzoo. Benieuwd naar ons aanbod? Kom eens langs in de winkel!

Huisdierwijzer waterschildpad

download infofiche

Huisdierwijzer landschildpadden

download infofiche