Winkel Kuurne
Vector top Schilpadje met daaronder een slogan van Duponzoo: ZOOOO snelle service ook voor de traagste dieren.

De kwaliteitsdiensten van Duponzoo

Fan van jouw dier! Onze slogan vat het perfect samen. Bij Duponzoo kan je terecht voor voeding, verzorging en verwennerijen voor vogels, vissen, knaagdieren, papegaaien, reptielen, schildpadden, kippen en konijnen. Kortom, tal van producten voor verschillende soorten huisdieren. Maar er is meer, want Duponzoo biedt nog tal van diensten aan die jou en je huisdier gelukkig maken.

Bruine hond met schuim in de vacht die door een persoon wordt gewassen met shampoo.

DOOOOGWASH

Zelf je hond wassen op een professionele manier?
Dat kan in onze Doooogwash! In een aparte ruimte in de inkomhal kan je op een relaxte manier je hond wassen. Doorloop een programma met verschillende keuzemogelijkheden zoals spoelen, inzepen en behandelen met antibacterieel middel tegen vlooien en teken. Alles kan, zelfs föhnen! Vraag je jeton aan de kassa: 7.50€ voor een compleet programma van 10 minuten.
Dat wordt dikke föhn!

Een close-up van een medaillon aan een halsband rond de nek van een hond, op het plaatje staat de naam Laula gegraveerd.

graveer je eigen medaillon

Een gepersonaliseerde halsband, drinkfles of fietstas? Het kan! Duponzoo graveert een medaillon van jouw keuze met de naam van jouw dier, met plezier. Mooi, praktisch, uniek en in geen tijd geklaard, fijn om te geven én om te krijgen.
In ons uitgebreid assortiment aan medaillons vind je ongetwijfeld wat je zoekt. Kies aan de carrousel naast de kassa en laat de medaille van jouw keuze in enkele minuten tijd graveren!

Een persoon houdt een meetinstrument in een maatbeker water, op de achtergrond een aquarium met planten in toonzaal Duponzoo.

water analyses

De juiste waterwaarden zijn belangrijk om een optimale leefomgeving te creëren voor je planten en je vissen. Te hard, te zacht of te zuur? Geen paniek, bij Duponzoo kan je terecht voor een gratis analyse van je aquarium- of vijverwater. Wij analyseren de waarden van het water en geven advies over hoe je de waterkwaliteit op peil kan houden. Met plezier, en met een glimlach.

Zeven werknemers van Wellopet zitten geknield in de winkel met voor hen zeven verschillende soorten honden.

Wellopet

Ook voor de gezondheid van je huisdier kan je bij Duponzoo terecht. Het team van dierenartsenpraktijk Overleie, met dierenartsen Joshua & Valerie en assistente Margaux, verwelkomen je graag in hun nieuwe locatie in de winkel van Duponzoo, waar ze samen met WelloPet instaan voor het welzijn van jouw dier.

groep verschillende huisdieren: honden, kat, konijn, papegaai

Dierenwelzijn bij Duponzoo

Bij Duponzoo staat het welzijn van de huisdieren die we verhandelen bovenaan onze lijst van prioriteiten. Tijdens hun aanwezigheid bij ons verblijven de dieren in omstandigheden die volledig voldoen aan de richtlijnen van Dierenwelzijn Vlaanderen.

Als dierenspeciaalzaak hebben we gedetailleerde preventie- en actieplannen om de hygiëne in de verblijfplaatsen van onze dieren te allen tijde te garanderen. Elk dier dat bij ons binnenkomt wordt uitvoerig gecontroleerd. Zieke dieren krijgen de nodige zorg en worden veilig afgezonderd van andere dieren. Klachten worden nauwgezet opgevolgd en behandeld.
Ten slotte krijgen al onze medewerkers de mogelijkheid om zich blijvend bij te scholen op het vlak van dierenwelzijn.