Winkel Kuurne
vector offer detail page
Buster de border collie is vuil na het spelen met zijn bal
Honden
Deel deze blog:

Leestijd: 4 min

Gepubliceerd op 06 oktober 2023

close up Buster

Dit is Buster.

Buster is een bezige border collie met tal van hobby’s. Hij houdt van eten, spelen met andere honden, met z’n baasje op stap gaan en dutjes doen. Maar er is één iets dat Buster nóg liever doet, en dat is vuil worden. En niet zo een klein beetje vuil, nee, Buster houdt ervan om van kop tot teen vuil te worden. Van het topje van z’n neus tot het uiteinde van z’n staart. Als hij helemaal doorweekt en heerlijk smerig is, dan pas voelt hij zich opperbest. En wie zou hem dat willen ontzeggen? Het is een hobby als een ander.

Buster is een smeerkees, zoveel is duidelijk, maar hij vindt het minstens even leuk om door z’n baasje gewassen te worden. Af en toe wordt Buster extra in de watten gelegd, want dan maken hij en z’n baasje een uitstapje naar Kuurne en wordt Buster onder handen genomen in de Dogwash van Duponzoo.

In een aparte ruimte in de inkomhal van dierenspeciaalzaak Duponzoo kan Busters baasje in alle rust z’n viervoeter wassen, zonder al dat gedoe van thuis. Dat maakt het baasje alvast gelukkig.

En wat vindt Buster van de Dogwash? Dat vertelt hij je graag zelf.

Woef! Ik ben Buster en ik word graag vuil. Ik ben er goed in, vraag maar aan m’n baasje. Als we ergens naartoe zijn geweest, word ik altijd eerst grondig afgespoeld voor ik terug binnen mag, anders zou ik het hele huis vuil maken. Soms wacht ik tot ik binnen ben om me helemaal uit te schudden. Dat vindt mijn baasje leuk, of dat denk ik toch, want dan gaat hij op z’n knieën zitten om alles schoon te maken en spelen we touwtje-trek met de handdoek.

Van tijd tot tijd moet ik wel eens grondig gewassen worden, anders lijk ik wel een slijkmonster. Thuis, in de douche of in het bad, is het niet altijd even gemakkelijk om me te wassen, daarom neemt mijn baasje me liever mee naar de Dogwash van Duponzoo. Dat vind ik super, een heel avontuur is dat!

In andere winkels moet ik altijd buiten wachten, maar bij Duponzoo mag ik gewoon mee naar binnen. Dan vragen we aan de kassa een jeton van €7,50 voor de Dogwash die vlak bij de ingang staat.

Om gemakkelijk in de wascabine te kunnen, nemen we het opstapje mee dat aan de kassa staat. Om ervoor te zorgen dat ik in alle rust en op een veilige manier kan gewassen worden maakt mijn baasje me vast aan één van de verschillende punten die in de Dogwash aanwezig zijn.

Als ik heel erg vuil ben, kiest mijn baasje voor een volledig programma van 10 minuten. Dan krijg ik een all-inclusive wasbeurt met spoelen, inzepen met shampoo en conditioner en een behandeling met antibacterieel middel tegen vlooien en teken. Als ik helemaal afgespoeld ben word ik drooggemaakt met de föhn. Heerlijk uitblazen na een lange dag, dikke föhn is dat! Er is ook papier aanwezig om me af te drogen en mijn baasje heeft ook altijd een extra handdoek mee. Om touwtje-trek te spelen, denk ik.

Er zijn ook aparte keuzemogelijkheden in het menu, dan kiest mijn baasje zelf wat er moet gebeuren en voor hoe lang. Ik vind het allemaal best, hoor, ik kwispel er de hele tijd op los.

Duponzoooo dogwash

Als ik helemaal droog ben en blink in m’n vacht, gaan m’n baasje en ik altijd nog eens door de winkel van Duponzoo. Dan zegt iedereen hoe mooi en proper ik eruitzie en krijg ik een lekkere verrassing uit de Dog Snack Store of een speeltje uit de speelgoedafdeling.

Daarna gaan we naar huis en denk ik aan nieuwe manieren om vuil te worden. Soms denk ik dat ik alleen maar vuil wil worden om naar de Dogwash van Duponzoo te kunnen gaan.

Groetjes van je smospot!

Ook leuk om te lezen